Poikieni kanssa olen keskustellut tapaus Jokelasta.

Vanhempi poikani sanoo, että miksi sitä pitäisi surra, kun minunkin takiani kuolee joka päivä ainakin sata ihmistä kehitysmaissa. Länsimaista elintasoa ei kuulemma voi taata kaikille, ja on meidän syytä, että länsimaiden ja yhdysvaltain kansalaisille on saatu korkea elintaso riistämällä ns. kehitysmaita.

Kuulemma ei voisa syyttää pelejä, eikä koulukiusaamista siitä, että ampuja teki tekonsa. Kuulemma koulukiusaamisen syy oli kenties tällä ampujalla se, että hän oli yhteiskunnallisilta ajatuksiltaan erilainen kuin muut. Siksi häntä kiusattiin.Mutta se ei aiheuttanut tapahtunutta, vaan hänellä vain oli sen suuntaiset ajatukset, että koki tekevänsä oikein.

En ole saanut poikaani ymmärtämään, että mieleltään terve ei tee joukkomurhia.Kuulemma nyt vain yritetään projisoida johonkin toisaalle se tosiasia, että tappaja tosiasiassa ajatteli tavalla, jonka mukaan oikeutus on olemassa vaikka tappamiseen.

No, joskus mietin, onko pojallani tuossa suhteessa kaikki ihan kohdallaan. Hän arvostelee humanistista ihmiskuvaani ja maailmankatsomustani. Olen liian kiltti kun uskon ihmisistä hyvää jne.

Tuhoisaa varmaankin on, jos samanhenkiset nykyajan  Nietzsvheläiset alkavat tukea opeissa toisiaan ja alkavat oikeasti ymmärtää, että ubermensch tarkoitti yli-ihmistä, vaikka jo kauan on ymmärretty, että N ei kuitenkaan tarkoittanut sitä niin kuin se on ymmäretty, vaan pikemminkin termi olisi kuulunut suomentaa yli ihmisen. Merkitys on toinen.