Oletteko panneet merkille, että nykyaikana harva pitää kumisaappaita. Ehkä metsästäjät ja muut luonnossa harrastuksekseen tai ammatikseen liikkuvat, mutta tavikset.

Lapset kulkevat ekasta luokasta lähtien lenkkareissa tai skeittikengissä, kesät talvet, välittämättä kastuvista varpaista ja litisevistä sukista.

Aikuiset sipsuttavat nahkasaappaissaan vesilätäköissä välittämättä turmeltuvasta nahkasta ja vettä läpäisevistä saumoista.

Vuosia sitten menin nokialaisissani töihin, vetistä hyhmää kaupunki täynnä ja oli käveltävää päivän mittaan. Udeltiin, että mistäs maalta sitä ollaan tulossa.

No, siihen aikaan ei minullakaan ollut varaa pilata palmrothejani lilluvissa lammikoissa, ja siksi ne kestivätkin monta vuotta. Niitä on joskus ikävä. Nykyisin raha riittää vain halpissaappaisiin. Tai entäpä jos ostaisin Etolasta retrohait, vaikka punaiset. Ne sopivat 50 v tytön tylleröiselle. Samaistuisin tarhaikäisiin. Monet naisistahan samaistuvat teineihin: minä menisin vielä kauemmaksi. Napapaita ei minulle riitä, tarvitaan kunnon kumpparit.